Om oss

Fosieplast i Arlöv tillverkar detaljer i glasfiberarmerad polyester. Vår produktion bedrivs i moderna helsprinklade lokaler på 1500m2 med stora möjligheter till att snabbt skifta mellan olika projekt. Vi är utrustade med moderna hjälpmedel vilket ger oss en bra arbetsmiljö. Det är en av förutsättningarna för att kunna producera detaljer med rätt leveranstid och med kundens krav på leveranskvalitet.

Vi samarbetar med formsnickare, konstruktörer och designers vid framtagning av nya produkter. Tillverkningen sker hantverksmässigt efter våra kunders ritningar och önskemål där slutresultatet blir en produkt av ett gemensamt arbete mellan våra kunder och oss.

Fosieplast har ända sedan 1976, då Hans Malmberg, Göte Håkansson och Åke Svärd grundade bolaget, vilat på två grundpelare – nöjda kunder och nöjda anställda. 1984 köpte Egon Håkansson, (Götes bror och Thomas pappa) ut Åke när han pensionerade sig. Filosofin har gått i arv och Fosieplast har drivits vidare i samma anda även efter att Thomas Håkansson och Conny Svensson vid millennieskiftet tog över. Under 2020 lämnade Thomas Håkansson Fosieplast. Bolaget drivs idag, av Conny Svensson, som ett familjeföretag med övertygelsen att god service och kvalitet har sitt ursprung i investeringar i personalen. Det är därför våra anställda stannar och kunderna återkommer.
 
Tillsammans är vårt mål att tillverka kundanpassade konstruktioner som underlättar våra kunders verksamhet. Vi vill att våra kunder ska se oss som en underavdelning istället för en fristående underleverantör med alla de krav som medföljer. Vi är personliga, vi bryr oss, och är aldrig mer än ett telefonsamtal bort, även efter leverans. 
 
Vill du veta hur vi kan hjälpa er verksamhet, kontakta oss här!

Affärsidé

Fosieplast AB skall tillverka produkter i kompositmaterial genom skickligt hantverk och arbete med miljövänliga metoder. Vi ska verka som underleverantör åt industrin. Vårt arbete skall tillföra kundens idéer och ritningar ett mervärde genom vår kunskap inom kompositområdet.

Våra produkter skall kännetecknas av kvalitet, leveranssäkerhet och en hög servicenivå, även efter leverans.